Даниел Божилов, юрист Председателят на КЗП в рамките на цяла година

...
Даниел Божилов, юрист Председателят на КЗП в рамките на цяла година
Коментари Харесай

Юрист: Защо КЗП спа цяла година за мобилните оператори?



Даниел Божилов, юрист 

Председателят на КЗП в границите на цяла година не прави безусловно нищо по проблема с едностранното повдигане на цените от мобилните оператори. Въпреки че още предходната година той е получил от други държавни органи еднопосочно мнение, че по този начин заложените клаузи в Общите условия са неравноправни и са в несъгласие и с европейското и с българското законодателство.

Това сигнализира на своята страница във фейсбук юристът Даниел Божилов, който е и съпредседател на Български съюз за директна народна власт. 

Ето какво напомня той и в какво упреква регулатора: 

Хайде в този момент да ви щриховам един случай на това какво е Пленената страна и по какъв начин се грабят хората безнаказано, а някои натрупат стотици милиони на гърба им.

Иде тирада за едностранното повдигане на цените от мобилните оператори и бездействията на ръководителя на КЗП, вследствие на което операторите се обогатяват нелегално, а голяма част консуматори са ограбени.

Та, още предходната година, когато този проблем беше на дневен ред, ръководителят на КЗП е получил от други държавни органи еднопосочно мнение, че по този начин заложените клаузи в Общите условия са неравноправни и са в несъгласие и с европейското и с българското законодателство.

На този пич категорично е обърнато внимание, че негово законово обвързване е да извърши изчерпателен разбор на тези клаузи и в случай че по законовите критерии те попадат в графата " Неравноправни ", да предприеме своите законови отговорности те да бъдат отстранени.

В края на крайщата това е заложено в закона и е смисъла от съществуването на цялата тази Комисия.

В резултат на всичко това Председателят на КЗП в границите на ЦЯЛА ГОДИНА не прави безусловно нищо, като в действителност отхвърля да извърши законовите си отговорности.

В резултат на това цялостно безучастие тази година обстановката още веднъж се повтаря и мобилните оператори още веднъж нелегално си подвигат цените и още веднъж е налице обир на потребителите.

За да замете и това под масата, макар че към този момент имаме и правосъдно решение, което в цялостна степен припокрива мненията на другите държавни органи, същият този ръководител на КЗП продължава да бездейства по предоставените му по закон отговорности, само че симулира активност със привикване на публично разискване по проблема на следващия ден.

Обществено, но не баш, тъй като той по своя преценка е поканил тези, които е решил, само че за всички останали вратите на това публично разискване са затворени.

И при всичко казано нагоре Прокуратурата, отпред с Осмото джудже, се прави на прелестно разсеяна.

Нищо, че при елементарна бакалска сметка излиза, че 5 млн. консуматори ще бъдат ощавени примерно с 2 лева и това прави в годишно измерение 120 млн. противозаконни доходи или казано просто - кражба.

Това не е Правова, а Пленена страна!



Прилагаме и цитираното от Даниел Божилов правосъдно решение:



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР